SCIA Engineer

BIM projektiranje konstrukcije

The creation and visualization of input data is very easy, and the interpretation of results is quite intuitive and interactive. We can directly see the productivity gains.

Jorge Silka, Director – Procalc Estruturas

INSPIRACIJA ZA SVAKOG INŽINJERA

Stalno nas nadahnjuju korisnici da potiču inovacije u softveru za konstrukcijsko inženjerstvo i analizu. Već više od 40 godina radimo s projektantskim uredima kako bismo unaprijedili strukturne analize i dizajn softvera s ciljem pružanja pouzdanog softvera koji pomaže inženjerima da rade brže i pametnije. Naš softver je sada lokaliziran na 14 jezika, podržava 20 nacionalnih standarda, a distribuira se u više od 50 zemalja, dajući nam istinski globalni doseg koji nam omogućuje da učinkovito služimo regionalnim i multinacionalnim inženjerskim tvrtkama koje rade na svim vrstama projekata diljem svijet. S našom snažnom predanost istraživanju i razvoju i inovativnosti, guramo naprijed napredak u BIM tehnologiji, čineći naš inženjerski softver transparentnim i prilagodljivim.

SCIA Engineer

BIM MODELIRANJE, ANALIZA, IZRADA I IZVJEŠTAJ U JEDNOM PROGRAMU.
SCIA Engineer je integrirana, multi-materijalna strukturna analiza i dizajnerski program za sve vrste konstrukcija. Njegov široki raspon funkcionalnosti čini ga dostupnim za bilo koju vrstu gradnje: projektantske zgrade, industrijske postrojenja, mostove ili bilo koji drugi projekt, sve unutar istog jednostavnog okruženja. Osim uz najsuvremenije modeliranje, Mrežnog generatora i visokih performansi konačnih elemenata, ima integrirane alate za provjeru ili optimizaciju strukture na različite međunarodne i nacionalne građevinske kodove. SCIA Engineer također je dizajniran od temelja do savršenog uključivanja u BIM radne tokove. Pokazat ćemo Vam kako.

MODELIRANJE

▪ 3D modeliranje
▪ Automatizirane provjere I pretvorbe za uvezene modele

RUBNI UVIJETI I OPTEREĆENJA

▪ Brojne vrste nosača
▪ Izravan unos svih vrsta tereta: koncentrirana ili distribuirana sila, termička opterećenja…
▪ Generator opterećenja vjetra I snjega

PREZENTACIJA REZULTATA

▪ Jasan i sveobuhvatan prikaz rezultata grafikonima i tablicama
▪ Detaljni rezultati I dijagrami za pojedine dijelove grede i presjeke
▪ Jednostavna priprema izlaznih dokumenata sa slikama, tablicama i dodatnim komentarima.

FEM ANALIZA

▪ Rješavanje metode konačnih elemenata visokih performansi

DIZAJN KODOVA I PROVJERA

▪ Sveobuhvatno rješenje za standardne materijale: beton, čelik, aluminij, drvo
▪ Više materijala na jednom projektu
▪ Provjere koda u skladu s međunarodnim i nacionalnim standardima

DOKUMENTI I CRTEŽI

▪ Prilagodljivi dokumenti sa tablicama, slikama I tekstom
▪ Automatski poredak crteža

BIM & INTEROPERABILNOST

▪ Integriran puni proces od koncepta do projektiranja i detalja
▪ Širok raspon formata
▪ Razmjena podataka između sudionika projekta
▪ Razmjena podataka između BIM programa

SCIA CONCRETE

Brz dizajn i kodiranje armiranobetonskih profila
Ponekad nema potrebe za izvođenjem izračuna i provođenjem šifriranih provjera na cijeloj strukturi. Brza procjena u odjeljku može biti dovoljna da jamči ukupnu pouzdanost dizajna. Osim toga, potencijalne last minute promjene u projektu mogu zahtijevati samo ovaj jednostavan ponovni izračun određenih odjeljaka za provjeru ponašanja strukture. SCIA Concrete je vrlo učinkovita primjena za projektiranje i optimizaciju armiranobetonskih sekcija s aspekta sigurnosti i ekonomičnosti u obzir.

Sva granična stanja se procjenjuju prema EN 1992-1-1, uključujući brojne nacionalne anekse.

SCIA Concrete pruža maksimalnu transparentnost (bez crne kutije!) Jer su svi koraci proračuna jasno prijavljeni, uključujući reference na primijenjene formule iz koda.