Ova stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Allplan Arhitektura

Najnapredniji način da ostvarite svoje ideje.

"Koristili smo Allplan od prvih skica do glavnih nacrta. U fazi projektiranja, zgrada je nacrtana u 3D prikazu kako bi pokazali izvođaču i odjelu za prometnu regulaciju toranj sa svim svojim različito oblikovanim balkonima, a što je u konačnici pomoglo da se uvjere u kvalitetu projekta."

Mike Geer, Architecture and Urban Planning, KMB

BIM PROJEKTIRANJE

Allplan je BIM softver i u potpunosti iskorištava sve benefite ove tehnologije. Greške i konflikti su detektirani u fazi projektiranja, te se na ovaj način izbjegavaju dodatni troškovi i kašnjenja u izgradnji.

SLOBODA PROJEKTIRANJA

Vrlo moćan Parasolid modeling kernel tvrtke Siemens integriran je u Allplan i nudi potpunu slobodu u kreiranju 3D modela.

VIZUALIZACIJA NA NAJVIŠEM NIVOU

Integrirani render ``Cinerender`` tvrtke Maxon, omogućava izradu visoko kvalitetnih vizualizacija direktno iz Allplana. Tu su sjenčanja, studije sjena, "radiosity renderer" i druge napredne opdije kao Real-Time-Render.

FLEKSIBILNOST PRIMJENA

Allplan podržava flexibilnost unutar Vaših individualnih projektnih procesa, od crtanja 2d radnih crteža do objektno orijentiranih BIM modela.

PRECIZNOST SVE DO KONAČNIH CRTEŽA

Crteži su izvedeni iz BIM modela te su na taj način uvijek prilagođeni zadnjoj verziji modela. Moćno sučelje i alati za projektiranje omogućuju maksimalnu preciznost pri izradi svih crteža. Od idejne skice do radioničkih nacrta.

POUZDANI TROŠKOVNICI

Allplan prema njemačkim standardima garantira maksimalnu pouzdanost troškovnika; rasporeda prostorija, površina prostorija, vrata, popisa svih utrošenih materijala - sve generirano iz 3D Modela.

LAKA RAZMJENA PODATAKA

Da bi osigurali pouzdanu razmjenu podataka sa Vašim partnerima, Allplan uključuje kvalitetna sučelja za sve standardne formate uključujući : DWG, DXF, DGN, IFC i PDF. Više od 40 različitih formata.

OPTIMIZIRANI TIMSKI RAD

S Allplanom je moguća zajednička suradnja na istim projektima unutar ureda ali i između udaljenih lokacija. Zajedno sa Bimplus platformom koja je bazirana na Cloud tehnologiji, interdisciplinarna suradnja je postala moguća i laka.

Zašto su vodeće arhitektonske firme izabrale Allplan?

Zašto je Allplan idealno rješenje?

KOLABORACIJA

Timski rad i kolaboracija

Task Board za učinkovito upravljanje zadacima

Jedan od glavnih izazova koji se odnosi na rad s BIM načinom rada, jest jasno raspoređivanje različitih zadataka na sve sudionike projekta,a zatim njihovo praćenje. Upravljanje zadacima trebalo bi biti brže i praktičnije za Vas i Vaše suradnike projektante. Upravo iz tog razloga 2017. je u Allplan uveden Task Board,koji je izravno povezan s BIM platformom Bimplus. Uz Bimplus možete usporediti,pregledati,analizirati i dijeliti podatke Vašeg modela iz Allplana i ostalih OpenBIM rješenja. Primjerice,zahvaljujući vizualnoj provjeri, BIM koordinator može otkriti nejasnoće ili greške koje su nastale prilikom projektiranja te tako dodijeliti ispraviti greške na vrijeme. Tijekom interakcije između bim+ i Allplan korisnika,bilo koja nova datoteka se odmah pojavljuje svim korisnicima. Kada je zadatak završen,postavlja se status „Gotovo“, a izmjenjeni model se prenosi na Bimplus. Svi sudionici projekta odmah imaju pristup novom statusu projekta

S ovim, unaprijeđeni su kvaliteta i stabilnost. Allplan alat za učinkovito upravljanje zadacima, Task Board, sada je još lakši za korištenje; detalji zadatka su jasno prikazani i potrebni je manje radnih koraka za obradu zadatka. Opcije obrade na temelju dodijeljivanja uloga povećavaju pouzdanost pri projektiranju.Time se ograničava pristup pojedinim radnim koracima „Stvaranje Zadatka“, „Uredi Zadatak“ i „Zatvori zadatak“ čime se spriječavaju neželjene promjene neovlaštenih korisnika Task Board korisnika.

Pogledaj video

KOLABORACIJA

Bimplus portal za upravljanje zadacima, koordinaciju i detekciju kolizija

Detekcija kolizije pomoću Bimplus portala

 

Da biste otkrili greške prilikom projektiranja u ranoj fazi,možete provesti provjeru sudara pomoću bim+ aplikacije, između djelomičnih modela arhitekata, konstruktera i izvođača građevinskih radova. U interakciji između bim+ i Allplana,zadaci za učinkovito uklanjanje kolizija se povjeravaju odgovornoj osobi putem Task Board-a. Čim je novi status nacrta dostupan, može se dokumentirati kao nova revizija čija se povijest izrade može lako pratiti.

Pogledaj video

KOLABORACIJA

Razmjena podataka bez ograničenja i problema

Razmjena podataka s drugim softverima

 

Kako bi se osigurao prijenos podataka bez ikakvih problema između projektanata suradnika, Allplan pruža velik broj različitih sučelja koja se stalno nadograđuju i ažuriraju. U verziji 2017. Fokus je bio na razmjeni 3D volumena i površinskih podataka (NURBS), što je važno za BIM projekte. Sada možete razmijeniti geometrije slobodnog oblika bez poligonizacije,u formartima AutoCAD DWG / DXF, MicroStation DGN i Rhino3D. Osim toga, također je moguće izvesti BIM modele u IFC4 formatu. Te optimizacije podržavaju interakciju s druim softverskim proizvodima i poboljšavaju kvalitetu podataka koji se odnose na njihov prijenos.


Od Allplan verzije 2017-1, izvoz IFC4 poboljšan je kako bi se povećala kvaliteta planiranja; Završne specifikacije, 2D elementi i oznake sada se mogu izvesti putem IFC4 sučelja bez gubitka kvalitete,a globalne postavke Allplan projekta također se prenose tijekom izvoza.

KOLABORACIJA

Radite zajedno na istim projektima čak i sa udaljenih lokacija

Workgroup Online sada sa puno boljim performansama

 

 Workgroup Online funkcija Allplan Workgroup Manager omogućuje učinkovit rad na neovisnoj osnovi. Svi podaci Allplan projekta razmjenjuju se putem interneta. Da bi se smanjilo vrijeme prijenosa za velike količine podataka, od Allplan verzije 2017 uvedena je nova metoda kompresije, što smanjuje količinu podataka, a time i vrijeme prijenosa u prosjeku za 75%. U pojedinim slučajevima moguće je i smanjenje do 90%. Ovo Vam omogućuje da radite znatno brže na svim svojim projektima na mreži. 

Što će vas još privući da radite u Allplanu

NAJBOLJE MODELIRANJE

Parasolid modeling

 

Arhitektonski točan prikaz složenih 3D elemenata

Od Allplan verzije 2017-1 možete dodijeliti omiljene šrafure, stilove linija i stilove područja korisnički definiranim arhitektonskim elementima za prikaz. Svojstva jednog korisničkog arhitektonskog elementa lako se i brzo prenose na drugu upotrebom funkcije “Pipeta“. 

 

Pogledaj video

NAJBOLJE MODELIRANJE

Korisnički definirani objekti sada još fleksibilniji

 

Ako vam mašta dopusti kreirajte svije elemente po želji

 

3D tijela bazirana na parasolidima sada se mogu pretvoriti u korisnčke elemente slobodnog oblika. Ti korisnički elementi mogu se modificirati na fleksibilne i jednostavne načine.

Pogledaj video

NAJBOLJE MODELIRANJE

Neka Allplan za vas crta

 

Brzo i jednostavno kreiranje nacrta direktno iz modela

 

Zahvaljujući novoj funkciji filtra za pojedine crteže, još je jednostavnije baratati modelom u Allplanu. Možete aktivirati cijeli 3D model u prozoru animacije i sakrivati crteže koji vam nisu potrebni u preglednom nacrtu. Pregledni nacrt zatim samo prikazuje ono što želite vidjeti. Na taj način možete dobiti pregled cjelokupne zgrade u prikazu animacije, bez da se dijelovi međusobno preklapaju i budu nejasni.

Pogledaj video

NAJBOLJE MODELIRANJE

3D modeling - extrude

 

Parasolid modeling i ekstrudiranje

 

Uz pomoć integrirane jezgre za modeliranje Parasolida dostupan vam je veliki broj novih opcija.  Primjerice, sada možete jednostavno i precizno mijenjati 3D tijela bez da ih prethodno pretvorite u poligone i površine. Sustav omogućuje uređivanje nasumičnih točaka, ravnih ili zakrivljenih rubova i površina 3D elemenata.

Pogledaj video

NAJBOLJE MODELIRANJE

Jasniji prikaz uz poboljšani Model Građevine

 

Vaša organizacija projekata može biti još bolja uz nove funkcije

 

Generiranje nacrta je brzo i učinkovito. Palete s funkcijama omogućavaju jednostavno baratanje svim parametrima. Nakon što se naprave izmjene na modelu sve se te izmjene automatski reflektiraju na presjecima, pročeljima i tlocrtima. Ručno umetnuti elementi zadržavaju se i upotpunjuju crtež i nakon promjene modela.  

Pogledaj video

Stabilan kao stijena

STABILAN KAO STIJENA

Allplan Arhitektura daje sjajnu stabilnost u radu i brojna poboljšanja u odnosu na ranije verzije

 

SmartPart elementi za najdetaljnije zahtjeve

 

Postojeća biblioteka SmartPart elemenata s parametarski definiranim objektima povećana je. Elementi se mogu editirati jednostavnim povlačenjem ručica i na taj način u realnom vremenu imate grafičku reprezentaciju vaših promjena. Tu su i rolete, žaluzine, grilje i sva oprema stolarije koja vam treba za realistični prikaz i točne količine.

Pogledaj video

STABILAN KAO STIJENA

Python API – the Programmable Interface for the Highest Demands

 

Python - API

 

Dodatna opcija za najzahtjevnije korisnike je mogućnost skriptiranja i programiranja pomoću Allplan Python API sučelja. Koristeći Python skripte možete pristupiti funkcijama Allplana i tako dodati nove funkcionalnosti specifične za vaš rad. PythonParts elementi koji se na ovaj način proizvedu imaju svoje, jedinstveno sučelje za lako snalaženje i definiranje parametara. Naknadno se, po potrebi, lako mogu mijenjati i prilagođavati. Pogodni su za automatizaciju posla na elementima koji se ponavljaju.

Pogledaj video

STABILAN KAO STIJENA

Velika biblioteka čeličnih profila

 

Velika biblioteka čeličnih profila još je nadopunjena

Kako biste se lakše snalazili u prostoru i ubrzali tijek rada prilikom projektiranja čeličnih profila, knjižnica Čeličnih profila je restrukturirana,ažurirana i dopunjena profilima koji su do sada nedostajali.