Ova stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.

Allplan Konstrukterstvo

Najnapredniji način da arhitekturi dodate stabilnost.

BIM PROJEKTIRANJE

Allplan je BIM softver i u potpunosti iskorištava sve benefite ove tehnologije. Greške i konflikti su detektirani u fazi projektiranja, te se na ovaj način izbjegavaju dodatni troškovi i kašnjenja u izgradnji.

PROCES PROJEKTIRANJA BEZ GUBITAKA

Allplan podržava cijeli proces izrade u jednom sustavu, od početnog nacrta sve do finalne verzije uključujući i planove armature.

CAD i strukturne analize

Modeli iz strukturalne analize i pripadajući rezultati mogu se jednostavno razmjeniti sa softverima FRILO Statik, SCIA Engineer i drugim sustavima.

RAZLIČITA PODRUČJA KORIŠTENJA

Allplan Engineering je pogodan za sve vrste građevinskih projekata, od jednostavnih do vrlo zahtjevnih, kao i za zgrade i građevinske konstrukcije.

MODELIRANJE BEZ OGRANIČENJA

Snažna Siemensova Parasolid modelirajuća jezgra daje veću slobodu prilikom izrade 3D modela, a istodobno povećava preciznost i izvedbu.

Armatura na najvišem nivou

Integrirani 3D model, zajedno s armaturom i ojačanjima pruža najveću moguću pouzdanost i jasnoću prilikom projektiranja i izrade planova armature.

ASOCIJATIVNI POGLEDI I PRESJECI

Sve promjene se provode samo jednom, a zatim se automatski prenose na sve crteže. To Vam pomaže izbjeći pogreške i uštediti  vrijeme.

NENADMAŠNA PROJEKTNA DOKUMENTACIJA

Snažni alati za oblikovanje i dizajn omogućuju Vam stvaranje visokokvalitetne projektne dokumentacije!

LAKA RAZMJENA PODATAKA

Da bi se osigurala učinkovita razmjena podataka, Allplan Vam pruža kvalitetna sučelja za sve uobičajene formate za razmjenu, uključujući DWG, DXF, DGN, IFC i PDF.

OPTIMIZIRAN TIMSKI RAD

U kombinaciji sa BIM+ portalom, moguće je pouzdano otkriti bilo kakve nedosljednosti, a zatim dodijeliti zadatke odgovarajućem osoblju i projektantima suradnicima.

Zašto su vodeće konstrukterske firme izabrale Allplan?

Office building AVIATICA

Uredska zgrada AVIATICA

Primjer Allplan projekta
Bivši tvornički objekt proizvođača motora Waltrovka/Walter Engines nalazi se u četvrti Jinonice, u petom upravnom odjelu u Pragu. Grupa za upravljanje investicijama Penta Investments planira graditi novu gradsku četvrt sa tri uredska kompleksa (Aviatica, Dynamica i Mechanica) i razne stambene komplekse na ovom 169.000 m² zemljišta u narednim godinama.

Pročitajte cijelu priču

Automatizacija u Allplanu

Allplan Konstrukterstvo 2017 pruža praktično riješenje za modeliranje i izradu nacrta!

PythonParts – Parametrizirani objekti za izvanrednu produktivnost

 

Složeni, geometrijski zahtjevni građevinski projekti zahtjevaju snažne i fleksibilne alate, koji su jednostavni za upotrebu. Različite norme i zahtjevi u različitim zemljama zahtjevaju i opsežne prilagodbe. Jedan alat koji ispunjava ove zahtjeve je PythonPart - parametarski objekti koji su bazirani na temelju Python skriptnog jezika. Pomoću Python API sučelja za programiranje možete pristupiti funkcijama Allplana i stvoriti nove funkcije i objekte, a ako je potrebno moguće je stvoriti i armaturu. Python Parts imaju korisničko sučelje s paletama svojstava i pojedinih radnih procesa, a može se prilagoditi pomoću samo nekoliko klikova. Osim toga, možete koristiti Python API kako biste automatizirali radne korake koje stalno ponavljate. Na taj način možete povećati produktivnost i podržati BIM način rada.

Najbolje 3D modeliranje

Allplan Konstrukterstvo 2017 pruža praktično riješenje za modeliranje i izradu nacrta!

Pogledajte video

Nekoliko nadogradnji iz područja 3D modeliranja

Zbog integrirane jezgre za modeliranje parasolida, dostupan Vam je veliki broj novih opcija. Na primjer, 3D objekti se mogu jednostavno i precizno mijenjati bez prethodne poligonizacije. Sustav omoućuje uređivanje slučajnih točaka, ravnih ili zakrivljenih rubova i površina 3D elemenata. Osim toga, jednostavnost upotrebe i tijek rada u 3D modeliranju optimizirani su na nekoliko različitih područja.

U Allplanu 2017-1 možete dodijeliti svoje omiljene stilove linija i područja korisničkih elemenata sa definiranim arhitektonskim elementima. Svojstva jednog korisničkog arhitektonskog elementa lako se i brzo prenose na drugi upotrebom funkcije „pipeta“.

Pogledajte video
Najbolje 3D modeliranje

Korisnički kreirane komponente slobodnih oblika sada su još fleksibilnije

3D tijela sada se mogu pretvoriti u korisničke elemente slobodnog oblika. Ti korisnički elementi mogu se modificirati na fleksibilne i jednostavne načine uobičajenim izmjenama poput Booleovih operacija ili modifikacije točaka.

 

Pogledaj video

Pogledajte video

VELIKA UŠTEDA VREMENA ZAHVALJUJUĆI NAREDBI „IZVUCI ARMATURU UZDUŽ PUTANJE“

Kako biste brzo i jednostavno postavili armaturu,uvedena je funkcija „izvuci armaturu duž putanje“. U presjeku je potrebni postaviti odgovarajuće elemente armature, kao što su spone ili uzdužna armatura, zatim odaberite željeni smjer putanje, a Allplan automatski generira armaturu. U tom procesu, spone se rotiraju i uzimaju se u obzir i dodatna polja, preklopi, nadvoji i konture. To štedi ogromnu količinu vremena, posebno pri armiranju pojedinih 3D komponenti.
Pogledajte video

Vijčani spojevi

Vijčani spojevi su apsolutno neophodni za postavljanje armature u uskim elemntima. Klijent često diktira koju vrstu vijčanog spoja treba koristiti. Ako ta vrsta nije uključena u sustav, potrebno ju je ručno izraditi. Uz Allplanovo izdanje 2017-1, dodani su novi katalozivijčanih spojeva Anchotech BARON-C i SAH SAS 670/800. Uštedite vrijeme i povećajte kvalitetu projektiranja zahvaljujući velikom izboru dobavljača u Allplanu, koji se stalno povećava.

Što će vas još privući da radite u Allplanu

KOLABORACIJA

Timski rad i kolaboracija

Task Board za učinkovito upravljanje zadacima

Jedan od glavnih izazova koji se odnosi na rad s BIM metodom jest jasno raspoređivanje različitih zadataka na sve sudionike projekta, kao i njihovo praćenje.

Upravljanje zadacima trebalo bi biti što brže i praktičnije, kako za Vas tako i za Vaše suradnike te je upravo zbog toga TaskBoard uveden u Allplan 2017.  Izravno je povezan sa otvorenom platformom BIM+, uz koju možete usporediti, pregledati,analizirati i podijeliti podatke modela iz Allplana i ostalih OpenBIM rješenja. Primjerice, BIM koordinator može otkriti nejasnoće ili greške prilikom projektiranja zahvaljujući vizualnoj provjeri. Tijekom interakcije između bim+ i Allplan-a svaka nova datoteka se odmah prikazuje na obje strane. Kada se zadatak završi, moguće je postaviti status „Gotovo“, a izmjenjeni model prenosi se na bim+. Svi sudionici projekta odmah imaju pristup novom dijelu projekta.

S izdanjem Allplana 2017-1, kvaliteta i stabilnost su unaprijeđeni. Allplan alat za učinkovito upravljanje zadacima, Task Board, sada je još lakši za korištenje, detalji zadatka su jasno prikazani i potrebno je manje radnih koraka za obradu pojedinog zadatka. Obrada zadataka na temelju dodijeljivanja uloga povećava pouzdanost prilikom projektiranja.  Dodijeljivanje uloga ograničava pristup  pojedinim radnim koracima kao što su „Stvori zadatak“, „Uredi zadatak“ i „Zatvori zadatak“ te Vam omogućava da spriječite neželjene promjene od strane neovlaštenih korisnika Task Board-a.

 

Pogledaj video

KOLABORACIJA

bim+ portal za upravljanje zadacima, koordinaciju i detekciju kolizija

Detekcija kolizije pomoću bim+ portala 

Da biste otkrili greške prilikom projektiranja već u ranoj fazi projekta, moguće je provesti provjeru sudara pomoću bim+. Možete usporediti djelomični model arhitekta, konstruktera i izvođača. U interakciji između bim+ i Allplan-a zadaci za uklanjanje kolizija se povjeravaju odgovornoj osobi putem Tasko Board-a. Čim je novi status nacrta, može se dokumentirati kao nova revizija sa povijesti koja se može pratiti.

Pogledaj video

KOLABORACIJA

Razmjena podataka bez ograničenja i problema

Razmjena podataka s drugim softverima

 

Kako bi se osigurao prijenos podataka bez problema između projektanata suradnika, Allplan pruža veliki broj različitih sučelja koja se stalno nadograđuju i ažuriraju. U verziji 2017, fokus je bio na razmjeni 3D volumena i površinskih podataka (NURBS), što je vrlo važno za BIM projekte. Sada možete zamijeniti geometrije slobodnog oblika bez poligonizacije u formatima AutoCAD DWG/DXF, MicroStation DGN (uvoz) i Rhino. Osim toga, također je moguće izvesti BIM modele u IFC4 formatu. Te optimizacije podržavaju interakciju s drugim softverskim proizvodima i poboljšavaju kvalitetu podataka koji su uključeni u prijenos podataka.

U Allplanovom izdanju 2017-1, izvoz IFC4 poboljšan je kako bi se povećala kvaliteta planiranja: Završne specifikacije, 2D elementi i oznake sada se mogu izvesti putem IFC4 sučelja bez gubitka kvalitete, a globalne postavke Allplan projekta također se prenose tijekom izvoza, prijenos modela iz Allplana u softver SCIA Engineer za strukturnu analizu sada je daleko lakši i zahtijeva samo jedan korak u radu.

KOLABORACIJA

Radite zajedno na istim projektima čak i sa udaljenih lokacija

Workgroup Online sada sa puno boljim performansama

 

Workgroup Online je funkcija Allplan Workgroup Manager-a koja omogućuje učinkovit rad bez obzira na Vašu lokaciju. Svi Allplan podaci razmjenjuju se putem interneta. Kako bi se smanjilo vrijeme prijenosa za velike količine podataka, u Allplan Arhitekturu 2017 je uvedena nova metoda kompresije, što smanjuje količinu podataka, a samim time i vrijeme prijenosa za 75% u prosjeku. U pojedinim slučajevima moguća su i smanjenja do 90%. Ovo Vam omogućava zatno brži rad na projektima na mreži!