Ova stranice koriste tzv. kolačiće kako bi osigurale bolje korisničko iskustvo i funkcionalnost. Koristeći naše stranice slažete se s korištenjem kolačića.

THE WAY BIM WORKS

Što je BIM?

BIM (Building Information Modeling) digitalna je metoda rada građevinske industrije. BIM dodaje vrijednost omogućujući ljudima, procesima i alatima da rade učinkovito tijekom cijelog životnog ciklusa zgrade. Građevinski projekt stoga ima veću transparentnost i kvalitetu, kao i pouzdane troškove i rasporede.

Dobri razlozi za BIM

Putem središnjeg modela gradnje (model koordinacije BIM-a), način rada BIM omogućuje međusobno planiranje, izgradnju i rad zgrada. Pomoću BIM softvera sve relevantne informacije spojene su i analizirane. Nedosljednosti i pogreške odmah se identificiraju i mogu se eliminirati u fazi planiranja. To povećava kvalitetu planiranja, koja se isplati u procesu građenja iu operativnoj fazi.

▪ Svi uključeni imaju pristup istim informacijama.
▪ Važne odluke mogu se donijeti ranije.
▪ Proces izgradnje traje brže i glatko.

Osnova za uspješno upravljanje BIM-om

Središnji model koordinacije BIM sastoji se od različitih podmodula iz pojedinih disciplina. Sadrži sve informacije o dimenzijama i položaju komponenata i njihovim konkretnim svojstvima, kao što su svojstva zgrade-fizike, troškovi, materijal, trgovina i razred zaštite od požara. Bez njih, sub modeli bi se samo sastojali od nespecifičnih linija, područja i volumena. Svojstva pretvaraju nespecifične objekte u komponente. Sve te procjene i provjere mogu se izvesti iz ovih.
▪ Sve relevantne informacije centralno se spajaju.
▪ Provjere i procjene mogu se jednostavno izvesti iz komponenti.
▪ To čini osnovu za uspješno upravljanje BIM-om.

Postanite konkurentni s BIM-om

BIM postaje standard za međunarodne građevinske projekte i velike projekte javnog sektora. Prebacivanje na BIM način rada je stoga odlučujući korak kako biste ostali konkurentni jer imate višu kvalitetu planiranja, kao i pridržavanje proračuna i rasporeda. Za investitore, izgradnju klijenata i upravitelja objekata, održivo planiranje, izgradnja i rad rezultira povećanjem i očuvanjem vrijednosti zgrade.
▪ S BIM-om, ostajete konkurentni i napredni.
▪ S BIM-om uspješno izvršavate zgrade.
▪ S BIM-om povećavate i čuvate vrijednost zgrade.

Postizanje uspjeha s pravim softverom

Vaša strategija BIM-a, koja bi trebala ispunjavati specifične zahtjeve vaše tvrtke, čini osnovu za prebacivanje na BIM. Nakon što je strategija na mjestu, morate odlučiti koji BIM softver je za vas. Različiti čimbenici igraju ulogu u izboru softvera: uključuju iskustva zaposlenika i softversko znanje, tehničku opremu tvrtke i partnera za dugogodišnju suradnju. Cilj je raditi na interdisciplinarnoj osnovi uz pomoć BIM softvera (npr. Bim + iz ALLPLAN-a) i pokriti cijeli životni ciklus zgrade.
▪ Softver i strategija BIM-a trebaju biti kompatibilni.
▪ Softver podržava multidisciplinarnu suradnju.
▪ Cijeli životni ciklus zgrade je pokriven.

Optimalna rješenja: Allplan Bimplus za interdisciplinarnu suradnju na BIM projektima

Allplan Bimplus je moćan alat za unakrsnu i interdisciplinarnu suradnju. Bim + je otvoren za sve programe u građevinskom sektoru, suradnja putem standardnih formata kao što su IFC i BCF - ili putem API sučelja za programiranje.
▪ Otvoren u bilo koji softver građevinske industrije.
▪ Podržava BIM radne metode.
▪ Pristupite svojim projektima bilo gdje, bilo kada.